Hoe te gebruiken
In drie snelle stappen je routine ontwikkelen? Zo gemakkelijk is het.
Laat onze klanten vertellen waarom ze tevreden zijn
Na het krijgen van een staaltje ben ik eeeeeerst en vooral vandaag jullie Acne Prone Skin gaan kopen. En amai, ik heb nu al veel minder last van roodheid. En ik voel mij eigenlijk ook echt heel proper. Ik voel mijn poriën ademen, haha. Alsof ik een vis met kieuwen ben. Heb meteen de rest van mijn skincare producten buitengeshot (zoals ze in Halle zeggen). Ben nu al heel content. Thumbs up voor de Oy-genieën, daar in Bachten de Kupe👍🌞
Na mijn zwangerschap had ik heel veel last van uitslag in mijn gezicht en het werd erger en erger. Overgeschakeld naar een andere lijn binnen het gamma dat ik gebruik voor de verzorginng van mijn gezicht, niets mocht baten. Nu met Oy Face Wash voor Acne is na een paar dagen de verbetering ongelooflijk, het is al lang geleden dat mijn gezicht er zo nog heeft uit gezien.
Wat jullie en jullie producten doen is onbeschrijflijk, zonder zou mijn leven en mijn zelfbeeld er heel anders uitzien. Duizendmaal dank, ik ben een enthousiaste ambassadeur van Oy!!!
Ik ben zeer tevreden met de Oy Acne Prone Skin! Puistjes zijn veel minder en mijn huid is egaler. Normaal gezien gebruik ik Epiduo, een agressieve gel met Benzoylperoxide tegen acne. Dankzij Oy gebruik ik deze gel nu zelden.
Waarom Oy Face Wash Acne Prone Skin werkt
Waarom Oy Face care?
Heb je vragen? Wij hebben antwoorden
Inklapbare content
Wat is een puist?
Een puist is een normale ontstekingsreactie op stoffen die acnebacteriën veroorzaken. Dit is meestal een haarzakje met een talgklier die verstopt raakt door vuil en talg. Resultaat: er ontstaat een zwelling met etter, oftewel een rood puistje.
Wat is de oorzaak van puisten?
Er zijn drie belangrijke oorzaken:
- De overproductie van talg of sebum. Vanaf de puberteit kan door hormonale verstoring een teveel aan talg ontstaan.
- Verstopte poriën door te weinig en niet diep genoeg te reinigen. De ophoping van dode huidcellen en vetzuren zorgt voor een sterke toename van onder andere de Cutibacterie Acnes.
- Een overwoekering van deze acnebacteriën resulteert in irritatie en ontsteking
Hoe voorkom ik puistjes?
‘Help, ik heb puisten.’ Het beste product tegen puisten is gewoon heel goed reinigen. Het liefst tweemaal per dag en zo diep mogelijk. Waarom reinigen:
- Je huid heeft een lipidenlaag. Vergelijk het met een soort vernis dat over je huid ligt. Een beschermend vetlaagje. Het is voor dat laagje absoluut not done om een waterige zeep met schuim te gebruiken. Zo’n product verstoort de bescherming en veroorzaakt een overproductie van talg.
- Door je huid droog te reinigen en dode huidcellen weg te wassen, voorkom je verstopping van de poriën en de overwoekering van acnebacteriën.
- Herstel je huidflora met een dosis antibacteriële ingrediënten. Deze werken de overwoekering van acnebacteriën tegen en maken plaats voor een gezonde, stralende huid.
Voor Oy kan de daily beauty routine nóg korter. De Oy Acne Prone Skin is een cleanser, toner, hydratatie én démaquillant in één potje.
Is puisten uitdrogen goed?
Zeker niet de ideale oplossing. Doe je het toch, let dan op dat je enkel het puistje zelf uitdroogt. De huid uitdrogen betekent dat je huidbarrière nog meer vet moet aanmaken om het lipidenlaagje te herstellen.
Helpt scrubben tegen puistjes?
Nee. Een puistje is een ontsteking en door hard te scrubben kan de ontsteking zich onderhuids verspreiden. Een wekelijkse zachte scrub kan wel helpen om je huid te zuiveren en dode huidcellen te verwijderen. Weinig tot geen dode huidcellen staat gelijk met minder kans op acne
Kan je puistjes krijgen door stress?
Het klopt dat hormonale wijzigingen zorgen voor een overproductie van talg en een vettere huid. Stress op het werk of door een examenperiode leidt tot meer acnevorming.
Wat zijn mee-eters?
Een mee-eter is de voorloper van een puistje en kan zwart of wit zijn. Een zwarte mee-eter kleurt zwart door de invloed van zuurstof. De witte mee-eters zijn poriën die helemaal geen zuurstof krijgen door verstopping en waar overwoekering van de acnebacteriën de overhand krijgt.
Hoe haal ik mee-eters weg?
Dat doe je door de verstopping weg te nemen en te ‘ontsmetten’. Diep reinigen is dus de boodschap. Vuil door pollutie, make-up en te vette crèmes zijn immers de oorzaak van verstopping. De verstopping verwijderen, geeft de acnebacterie minder kans op overwoekering.
Is de gezichtsreiniger ook geschikt om make-up te verwijderen?
Zeker en vast. Oy Face Wash reinigt perfect make-up, ook waterproof oogmake-up. Deze face wash tegen puisten is door oogartsen op oogirritatie getest en goedgekeurd als make-up remover. Fun fact: het standaard micellair water is merendeels water met minuscule oliedruppels. Wij kiezen voor watervrije formules en lengen onze fijne, droge oliën niet aan met water. Wat fantastisch werkt om je make-up te verwijderen.
Wat is de pH-waarde van de gezichtsreiniger?
Oy heeft géén pH-waarde want ze heeft geen water in de formules. Zo wordt de natuurlijke, eerder zuurdere pH van de huid beschermd. Een waterige zeep met schuim verhoogt de pH-waarde waarna een toner nodig is om onze zuurmantel te herstellen. De pH- waarde geeft aan of een product juist zuur of basisch (zepig) is. De zuurmantel zorgt voor het beschermen van de huid tegen kou, warmte, bacteriën en het binnendringen van schadelijke stoffen.
Hoe ontstaat je huidmicrobioom?
Ons huidmicrobioom is het samenwerkend organisme van miljoenen organismen die op je huid leven. Ze werken samen via een heel ingenieus systeem in de verschillende huidlagen met een eigen functie. Die samenstelling is deels genetisch bepaald. Worstel je met huidproblemen zoals roodheid, puistjes, eczeem of een droge huid? Dan bestaat de kans dat hun samenwerking verstoord is door overwoekering of door ziekteverwekkende microbiota.
Hoe kan je jouw huidmicrobioom herstellen?
Draag zorg voor je huid! Een gezonde huidflora met veel diversiteit is een absolute must voor een gezonde huid. De balans van jouw ecosysteem kan je boosten door in de natuur te zijn, familie en vrienden te omhelzen, je hond een knuffel te geven. Een gezonde mix van onschuldige microben herstelt je huidbarrière.
Geen antwoord gevonden op je vraag?
-
Bekijk de FAQ
Ga naar de FAQMogelijks ben je niet de eerste die met deze vraag zit, we hebben de veelgestelde vragen opgelijst in deze handige FAQ.
-
Neem contact met ons op
Neem contact opVind je het juiste antwoord niet terug in de FAQ?
Geen probleem, we horen graag welke info je mist. We beantwoorden je zo spoedig mogelijk!